Facilitatortræf 2019

I sommeren 2019 skulle der afholdes det årlige facilitatortræf, og planlægningsgruppen manglede en til at lave de visuelle materialer til selve konferencen.

 
visuelle_case_facilitatortræf2019_holdet.png

På facilitatortræf kommer ca. 100 facilitatorer fra hele Danmark og deltager i workshops om facilitering mens de netværker. I 2019 var årets tema ”Facilitering af en anden verden” hvilket handlede om at facilitere på en måde, hvor der dukker en anden og ny verden op.

 
 

Klik for stort billede

En eventyrlig dialog-skabelon

Deltagerne kunne være med i tre workshops, og efter hver workshoprunde skulle planlægningsgruppen bruge en grafisk skabelon, der kunne facilitere deltagernes dialog efter de havde deltaget i en workshop.

Den grafiske skabelon tog udgangspunkt i faciliteringskompasset, der er udviklet af Katrine Schumann. Skabelonen talte ind i eventyr-verdenen og viste den vej, som deltagerne skulle gå. Der var tre forhindringer på vejen, som deltagerne skulle igennem.

Efter hver workshoprunde, skulle de have en dialog ud fra det spørgsmål, der stod ved forhindringen.

 

Udpluk af illustrationer

visuelle_case_facilitatortræf2019_gruppen.png

1. forhindring: Gruppen

Her skulle deltagerne have en dialog om, hvordan man kan se gruppen i en situation, hvor der bliver faciliteret med udgangspunkt i den workshop, de lige havde været igennem. En sø, hvor en gruppe af blå ællinger svømmede rundt, illustrerede dette tema.

visuelle_case_facilitatortræf2019_processen.png

2. forhindring: Processen

Her skulle deltagerne have en dialog om processen i en faciliteringssituation, illustreret ved en gul hund, der sad oven på en kiste.

visuelle_case_facilitatortræf2019_facilitatoren.png

3. forhindring: Facilitatoren

Den sidste forhindring inden deltagerne var kommet igennem dagen og havde fået prinsessen og det halve kongerige, eller i hvert fald nye indsigter, var facilitatorens selv. For man skal se sig selv i øjnene, når man skal være god til at facilitere. Illustreret med et pink spejlkabinet.

 

Supplerende materialer

visuelle_case_facilitatortræf2019_eventyr-bordkort.png

Eventyr-bordkort

Deltagerne skulle inddeles i grupper, som skulle følges ad hele dagen. Hver gruppe fik navn efter et eventyr, hvilket passede ind i dagens tema, og dette blev illustreret på forskellige bordkort, som også blev en måde at vise deltagerne, hvor de skulle mødes. I stedet for at tegne personer fra eventyrerne, blev det genstande fra hvert eventyr, der prydede hvert bordkort. Det var en sjov opgave at finde ud af, hvilke genstande, det gav mening at tegne.

visuelle_case_facilitatortræf2019_tørklæde.png

Et tørklæde med to motiver

For at man kunne kende workshopholderne og planlægningsgruppen blev der produceret et tørklæde til facilitatortræffet. Illustrationen, der viser to motiver, fortæller hvordan verden afhænger af øjet, der ser: Enten ser man fire lygtefisk eller fire elefanter, endnu engang i logofarverne. At arbejde med alle illustrationerne til facilitatortræf var en meget inspirerende og spændende opgave.

 
 
visuelle_case_facilitatortræf2019_facilitatorrolle1.png
 
 
 
visuelle_case_facilitatortræf2019_facilitatorrolle4.png
 
 
visuelle_case_facilitatortræf2019_facilitatorrolle5.png
visuelle_case_facilitatortræf2019_facilitatorrolle7.png
 
 

Hvordan illustrerer man en flueknepper?

Planlægningsgruppen havde udviklet 21 facilitatorroller, som de ønskede skulle illustreres og printes som små kort, så deltagerne havde noget konkret at diskutere ud fra og også noget at tage med hjem efter dagen var slut. De 21 roller blev illustreret ved brug af de fire farver i logoet for Facilitatortræf 2019. På hvert af de 21 kort var en facilitator, en gruppe, processen og selve rummet. Facilitatoren fik den pink farve, gruppen den blå, processen den gule farve og rummet fik den grønne.

Det var vigtigt for os, at du kom ind i processen hurtigt og ikke blot var en illustrator, der svarede på et brief, men var medudviklende af hele træffets identitet og budskab. Træffet udviklede sig gennem dine tegninger og du var med dine tegninger og spørgsmål og input en helt uundværlig del af udviklingsgruppen. Du er meget lyttende og nysgerrig og søger at komme ind under de udfordringer, de visuelle materialer skal løse. Det var en fornøjelse at samarbejde og jeg elsker din streg og dine løsninger

Katrine Schumann, Proces- og Udviklingskonsulent

Previous
Previous

Sagar Constantin

Next
Next

Birkerød Skole